Dúró: a Jobbik ingyenes sportlétesítményeket építene minden 2000 főnél nagyobb településen

Belföld, 2018.02.13

A Jobbik ingyenesen használható sportlétesítményeket építene egy kormányzati ciklus alatt minden 2000 főnél nagyobb településen - közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus hozzátette: vállalásuk a kisebb településekre is vonatkozik, ha biztosítottnak látják a fenntartást.

Dúró Dóra azzal érvelt, hogy a magyar Európa legelhízottabb nemzete és itt a legmagasabb a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, ez pedig a mozgásszegény életmódra vezethető vissza.

Értékelése szerint az új sportolási lehetőségek jó hatással lennének a mentális és fizikai egészségre, továbbá megtakarítást eredményeznének az egészségügyi kiadásokban.

A képviselő korábbi felmérésekre hivatkozva elmondta: az emberek elsősorban anyagi szempontokkal magyarázzák, hogy miért nem sportolnak, vagy azzal, hogy távol élnek a sportlétesítményektől. Ha mindenhol ingyenes lehetőség lesz, akkor jelentős javulást lehet elérni - vélekedett.

Dúró Dóra az infrastruktúra fejlesztése mellett szemléletváltást sürgetett az egészségtudatosságban is, továbbá jelezte, hogy az új létesítményeket az iskolák számára is elérhetővé tennék.

Arra a kérdésre, hogy minden esetben új beruházásokról van-e szó, azt felelte, elsősorban igen, de nyitottak a helyi igényre ha valahol például bővítést szeretnének.

Kérdezték a tao-rendszerről is, amire válaszul helyes elképzelésnek nevezte ezen források bevonását az utánpótlás-nevelésbe, azonban nagyobb átláthatóságot szorgalmazott.

Dúró Dórát megkérdezték a Fidesz plakátvásárlásairól is, erre úgy reagált: a kormánypárt a saját csapdájába sétált bele azzal, hogy nem listaáron vásárolt, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) vizsgálatot kellene indítania. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ÁSZ-t részrehajlónak tartják és nem hiszik, hogy ez a választás előtt megtörténik.

Szintén kérdésre azt is közölte: a Jobbik még nem döntött arról, támogatja-e az MSZP és a Párbeszéd által kezdeményezett vizsgálóbizottság létrejöttét az Elios-ügyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!