Egy átfogó oktatási stratégia kialakítását követeli a DK

Belföld, 2018.10.19

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli a kormánytól, hogy alkosson átfogó oktatási stratégiát és építsen fel egy európai szintű oktatási rendszert.

A DK alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Navracsics Tibor oktatásért is felelős uniós biztos a napokban mutatta be az EU-s országok oktatási helyzetéről szóló felmérést.

Niedermüller Péter értékelése szerint a magyar oktatási rendszer katasztrofális állapotban van.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a korai iskolaelhagyók száma a 2014-es 11,4 százalékról 2017-re 12,5 százalékra nőtt. A 15 évesek teljesítménye az olvasás és a természettudományok területén is jelentősen romlott - hívta fel a figyelmet.

A magyar diákok 37 százaléka olyan oktatási intézménybe jár, ahol többségében vannak a hátrányos helyzetű gyermekek - emelte ki politikus.

Niedermüller Péter kijelentette: nemcsak az a probléma, hogy a kormány keveset költ az oktatásra, de a rendelkezésre álló forrásokat is rosszul használja fel.

Megjegyezte, hogy Magyarországon a felsőfokú végzettséggel rendelkező aránya a 2014-es 34,1 százalékról 2017-re 32,1 százalékra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!