Egy kis desszert a pizza után jöhet?

Belföld, 2022.01.17

Bizony akad jócskán olyan helyzet az ember életében, amikor a főzés nem opció.

Desszert Vagy azért, mert nincs rá elegendő idő, vagy mert nincs meg hozzá minden alapanyag, vagy egyszerűen csak szeretnénk egy kis lazulást, és a főzésre fordított idő helyett a feltöltődést választanánk.

Tedd a kezedet a szívedre, nem szívesebben ülsz le egy fárasztó munkanap után olvasni, sorozatot nézni, horgolni, puzzle-t kirakni, nyelvet tanulni, gyerekkel játszani, barátokkal beszélgetni, kutyát sétáltatni, mintsem hogy órákon át a konyhában talpalj a vacsora miatt?

Arról nem is beszélve, hogy a túlórák, egy költözés, egy orvosi látogatás mind-mind megkurtítja a főzésre szánt időnket, így sokszor egyenesen elkerülhetetlen az, hogy az ember ételt rendeljen. De nem csak a kényszer nagy úr! 

Olykor-olykor kijár mindenkinek egy kis kényeztetés, legalábbis a Pizzafutár Szeged csapata ezt vallja. Ugye, te is egyetértesz velük?

Ki kell tapasztalni…

Te is sok olyan posztot látsz a helyi közösségi médiás csoportokban, ahol főként hétvégén és ünnepnapokon különböző helybéli emberek érdeklődnek, hogy ki melyik pizzafutárra esküszik?

Ilyenkor mindig rengeteg komment jön, és a város szinte összes ételrendelős helyét felsorolják, azonban ez még távolról sem jelent mindent.

Ahány ház, annyi szokás, ahány ember, annyiféle ízlésvilág. Ami az egyiknek a tökéletes pizza, az a másiknak ehetetlen, és fordítva. Csak hogy ne legyen könnyű a helyzet, ez a desszertekre épp úgy igaz.

Így aztán nincs más hátra, minthogy végignézz minden opciót, és az étlap alapján hozz döntést. Ha pedig jó élményben volt részed, feltétlenül mentsd el a nevet, telefonszámot, weboldalt, mert egy jó pizzalelőhely aranyat ér!

Pizza után jöhet a desszert!

Te is úgy vagy vele, hogy amikor elkezded átnézni az étlapot, már minden szóra összefut a nyál a szádban? Az étlapot mustrálva, főleg, ha gusztusos képek is kínozzák még az érzékszerveinket, az ember mindent a kosarába pakolna.

De mivel ez lehetetlen, ezért a főétel mellé a legtöbb esetben egy desszert is kitűnő kiegészítő. Mennyivel élvezetesebb egy mennyei édességgel zárni az étkezést, ami még egy kicsit a kajakómából is kiránt, hogy aztán újult erővel, teli hassal láss neki akár a feladataidnak, akár a kedvenc időtöltéseid valamelyikének.

A klasszikusnak számító somlói galuska, tiramisu, profiterol és zserbó mellett a mézes-mákos gnocchi is vár rád meggyöntettel megbolondítva.

Te melyik nyalánksággal tudnád tökéletesen lefojtani a Pizzafutár Szeged pizzáit?

Ha már lúd, legyen kövér!

Biztosan te is ismered ezt a szólást, és hát azt gondoljuk, itt az ideje alkalmazni is. Ha már így is, úgy is rendelésre adod a fejed, akkor miért elégednél meg csak a pizzával, amikor még megannyi ínycsiklandó finomság vár rád az étlapon? 

Ugye te sem tudsz semmi racionális érvet felhozni? 

Akkor hát ne habozz, gondold végig, melyik édességre vágysz most a leginkább, add hozzá gyorsan a kosaradhoz, és már csak pár perc választ majd el attól a kellemes érzéstől, amikor az étel vérré válik benned, amint elfogyasztod.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!