Egyesületet hoztak létre helyi gasztronómiai és turisztikai szakemberek

Belföld, 2021.10.10

Ismert, sikeres vállalkozók, turisztikai és gasztronómiai szakemberek alapították a nyáron a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesületet.

Mizsik Attila DGT Céljuk, hogy támogassák a szakmai képzéseket, javaslatokat tegyenek a szakma fejlesztésére, ugyanakkor képviseljék a területen dolgozó sok ezer ember érdekeit.

Hosszas előkészítés után alakult meg a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, melynek 14 alapítója között találhatunk mesterszakácsokat, cukrászokat, étterem tulajdonosokat, beszállítókat, de van köztük egyetemi oktató, és csatlakozott hozzájuk a városi turisztikai cég vezetője is. A két elnök Bálint Ferenc és Goda Gábor mesterszakácsok, akik szakmai tudásukat eddig is átadták a fiataloknak – mondja Mizsik Attila alelnök, a Monster csoport tulajdonosa.

Az egyesület egyik legfontosabb küldetése a szakmai képzések segítése, új elképzelések kidolgozása, a felmerülő koncepciók véleményezése. Fontos feladatuknak tartják emellett, hogy segítsék a hazai termékek népszerűsítését, illetve elérjék, hogy a termelők minél könnyebben a piacra jussanak termékeikkel. A gyors információcserének köszönhetően tudják egymást is segíteni, például, ha egy hazai termelőtől származó minőségi terméket ajánlanak egymásnak a tagok, illetve azok kollégái. Noha már júniusban létrejött az egyesület, csak az elmúlt hétvégén álltak nyilvánosság elé, ahol ismertették elképzeléseiket. Mizsik Attila szerint a járványhelyzet mutatott rá arra, hogy nem elég a központi segítséget várni, szoros együttműködéssel egymáson is tudnak segíteni a vendéglátós és turisztikai szakma képviselői.

Kitűzött céljuk, hogy a régióban egy közös, erős hangot alkossanak a turizmus-vendéglátás érdekvédelmével kapcsolatban, segítsék azokat a kis vállalkozásokat, melyek helyi alapanyagokat termelnek, valamint támogassák az oktatásban résztvevő intézményeket és diákokat. Ez azonban még csak az út kezdete – teszi hozzá Mizsik Attila -, szeretnénk ugyanis szélesebb körben kiterjeszteni az egyesület tagságát, hogy még több szakembert bevonhassunk a közös munkába, a közös gondolkodásba.
(Webrádió)

Címkék

Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület Mizsik Attila
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!