Egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés kezdődik Egerben

Belföld, 2017.08.21

Egy múlt év végi kormánydöntés alapján a megyeszékhely egészét érintő, átfogó infrastruktúra-fejlesztés kezdődik el Egerben - jelentette be a kivitelezési megállapodás aláírása alkalmából hétfőn a város polgármestere.

Habis László (Fidesz-KDNP) kiemelte: a Miniszterelnökség területi infrastrukturális fejlesztések elnevezésű előirányzatából finanszírozott program keretében városszerte utak, kerékpárutak, járdák, hidak, csapadékvíz-elvezető csatornák, buszmegállók és parkolók újulnak meg, válnak szebbé, rendezettebbé és korszerűbbé.

A 32 helyszínt érintő beruházássorozat első 22 elemének bruttó 400 millió forintból megvalósuló kivitelezése hamarosan elkezdődik és várhatóan ez év végéig be is fejeződik - közölte.

A második ütemben összetettebb, hosszabb előkészítést igénylő munkák vannak, amelyek mintegy bruttó 600 millió forintból 2018-ban valósulnak meg.

A városvezető aláhúzta: köszönet illeti a kormányt a fejlesztések lehetővé tételéért, hiszen ilyen típusú támogatásban Eger korábban még nem részesült. Ugyanakkor az önkormányzat is sokat tett a projekt megvalósítása érdekében azzal, hogy a forrás felhasználásához szükséges, a lakosság és a képviselők igényeit, elképzeléseit tükröző szakmai programot a rendkívül feszes határidőn belül elkészítette.

Az első ütem kivitelezését nyílt közbeszerzési eljáráson elnyert He-Do-Penta konzorciumot irányító He-Do Kft. ügyvezetője, Sipos Zsolt közölte: a munkálatok befejezési határideje 6 hónap, ám azt még a tél beállta előtt szeretnék elvégezni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!