Egységben Magyarországért: Mára Orbán Viktor jelenti a biztonsági kockázatot!

Belföld, 2022.02.27

Márki-Zay Péter, Magyarország miniszterelnök-jelöltje hozzászólásban reagált Orbán Viktor mai kijelentéseire, mely szerint az orosz-ukrán háborúval kel és fekszik és most “stratégiai nyugalomra” van szükség.

Márki-Zay Péter “Korábban kellett volna felkelni. 12 év Putyin-barát, Európa-ellenes politikáját nem tudja Facebook-posztokkal helyrehozni. Mára Ön lett a probléma, a biztonsági kockázat. ” - írta Márki-Zay Péter.  

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért szerint jelenleg nem "stratégiai nyugalomra" van szükség, hanem a béke érdekében hiteles stratégiaváltásra: Putyin helyett Európa, Kelet helyett Nyugat, háború helyett béke! 

Magyarország kormánya Orbán Viktor vezetése alatt többször is kiállt a háborús agresszor Putyin mellett. Magyarország nevében Orbán Viktor stratégiai szövetségre lépett Putyinnal, meggyengítve és kiszolgáltatva hazánkat. A miniszterelnök elárulta Magyarországot, európai és amerikai szövetségeseinket: beengedte az oroszok kémbankját Budapestre, orosz energiafüggőségbe taszította hazánkat, a Paks 2 projekt révén pedig közvetlenül, magyar adófizetők pénzéből támogatja Putyin háborúját.

Orbán Viktornak be kell fejeznie az eddig folytatott hintapolitikát és a Putyinnal való üzletelést! 

Márki-Zay Péter és az Egységben Magyarországért határozott álláspontja, hogy a magyar embereket az ukrajnai fenyegető veszélytől csak a NATO és az Európai Unió tudja megvédeni. Magyarországnak támogatnia kell a béke helyreállítására irányuló közös törekvéseket. Ennek érdekében csatlakoznunk kell az Oroszországot érintő szankciókhoz. Ki kell tiltanunk Magyarországról az orosz kémbankot, fel kell függeszteni Paks2 engedélyezését a közszolgálati televíziónak pedig be kell fejeznie az orosz propaganda sugárzását! 

Hazánk nem lehet a Nyugat árulója! Stop Putyin! Stop Orbán! Stop Háború!  - Olvasható  az Egységben Magyarországért közleményében.
(Webrádió)

Címkék

Márki-Zay Péter
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!