Együttműködési megállapodás jött létre a hallgatói és munkaerő-utánpótlás biztosításáért Szolnokon

Belföld, 2017.12.14

Együttműködési megállapodást kötöttek csütörtökön Szolnokon a hallgatói és munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tankerületi Központjai és Szakképzési Centrumai, valamint a Neumann János Egyetem (NJE) és a NJE Gazdálkodási, valamint a Pedagógusképző Kara.

Finta Zita, az egyetem kancellárja az aláírás előtt elmondta: az együttműködés célja a térség népességének, főként fiataljainak megtartása, a helyi munkaerő-szükséglet biztosítása.

Az együttműködő intézmények arra vállalkoznak, hogy a tanulóknak és szüleiknek alapos és hiteles tájékoztatást biztosítsanak a felelősségteljes és sikeres pályaválasztási döntések meghozatalához. A pedagógusoknak is naprakész információkkal szolgálnak, amelyek segítik őket a tanulóik pályaválasztási, beiskolázási döntéseiben - fűzte hozzá. Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ tankerületi igazgatója röviden ismertette a három fő pillérre - a pályaorientációra, a tehetséggondozásra és a pedagógusképzésre - épülő együttműködési megállapodást. Elmondta: az aláíró felek közös feladatot vállalnak az egyetem munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzési kínálatának bemutatásában és duális jellegű képzéseinek mélyebb szintű megismertetésében is. Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) , Szolnok polgármestere hangsúlyozta: bízik abban, hogy az együttműködés nemcsak az egyetem kecskeméti karai, hanem a szolnoki karának erősödéséről is szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!