Együttműködik a cserkészszövetség és a Klebelsberg Központ

Belföld, 2017.09.20

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Cserkészszövetség és a Klebelsberg Központ - tájékoztatta a szövetség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a megállapodás keretében a Klebelsberg Központ és a Magyar Cserkészszövetség együttműködik például esélyteremtő programok kialakításában, önkéntességre nevelésben, a programok és események kommunikációjában, valamint a pedagógusok továbbképzésében.

Hozzátették, a Klebelsberg Központ támogatja, hogy a tankerületi központok fenntartásában lévő intézmények a Magyar Cserkészszövetség helyi csapataival együttműködjenek.

A cserkészet önkéntes, pártpolitikától független ifjúságnevelő közösség, amely nemre, származásra vagy vallási hovatartozásra való tekintet nélkül nyitott mindenki számára - írták.

A Magyar Cserkészszövetség mintegy 230 csapatában több mint 11 ezer cserkész tevékenykedik az ország minden megyéjében. A magyarországi cserkészmozgalom olyan életmodellt nyújt a gyermekek számára, amelyben fontos a közösségi lét, az önkéntesség, az állampolgári ismeretek, a magyar kultúra ápolása és a népi hagyományok megismerése - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!