Elemző: az emberek döntő többsége továbbra is rezsicsökkentett áron juthat majd energiához

Belföld, 2022.07.21

Az emberek döntő többsége továbbra is rezsicsökkentett áron juthat majd energiához - fejtette ki Palóc André, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a rezsicsökkentés továbbra is megmarad és minden magyar háztartásnak elérhető lesz.

Palóc André az M1 aktuális csatorna Híradójának csütörtökön nyilatkozva kiemelte: ez egyfajta kiszámíthatóságot és biztonságot jelent, hiszen a világpiacon folyamatosan változnak az energiaárak.

A kormányzat most közzétett döntése értelmében az átlagos fogyasztás felett lakossági piaci ár lép érvénybe, amely még mindig jelentős mértékben alacsonyabb az aktuális világpiaci aktuális áraknál - mondta.

Hozzátette: a lakossági piaci ár alapján a földgáz esetében az átlagfogyasztás felett 747 forintot kell majd fizetni köbméterenként a jelenlegi 1020 forintos piaci ár helyett. Az áram esetében pedig ez 70,1 forintot jelent kWh-ként a 268 forintos piac árral szemben.

Az elemző szerint az energia továbbra is megfizethető marad mindenkinek.

Palóc André kitért arra, hogy csaknem 300 ezer nagycsaládos kap majd további kedvezményt a gázfogyasztásnál.

A részletszabályozásoknál az volt a fő szempont, hogy illeszkedjenek az emberek mindennapi életéhez, és figyelembe vegyék az eltérő szokásokat - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!