Elfogadták Veszprém 2020-as költségvetését

Belföld, 2020.02.27

Elfogadta Veszprém 2020-as költségvetését csütörtöki ülésén a város önkormányzatának közgyűlése.

A büdzsére vonatkozó előterjesztésre tizenegy képviselő igennel, hét nemmel szavazott.

A költségvetés bevételi oldala 23,4 milliárd forint - ez 26 százalékkal több a tavalyi előirányzatnál -, a kiadási oldal pedig 37,5 milliárd forint. A különbséget az adja, hogy számos fejlesztési forrás már korábban megérkezett az önkormányzathoz, ezért a büdzsében mintegy 13 milliárd forint maradvány szerepel, és 1,4 milliárd forintos fejlesztési hitellel is számol a város.

A kiadások több mint 60 százalékát, 22,6 milliárd forintot fejlesztésekre, a fennmaradó 40 százalékot,14,9 milliárd forintot pedig működésre fordítják. Iparűzési adóból 6,1 milliárd, építményadóból 1,3 milliárd, gépjárműadóból 220 millió forint bevétellel tervez Veszprém önkormányzata.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester kiszámíthatónak és stabilnak nevezte a költségvetést, amelynek fókuszában a fenntarthatóság áll, és jelentős fejlesztéseket is tartalmaz.

A költségvetés vitájában a kormánypártok képviselőin kívül csak a Jobbik helyi politikusa vett részt. A három-három tagú MSZP-LMP-Párbeszéd és DK-Szakszervezet képviselőcsoport tagjai - mivel javaslataikat nem látták viszont a büdzsében - a vita idejére átültek a közönség soraiba, és csak a szavazáskor tértek vissza a helyükre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!