Elkészült Szeged sportrendezvénynaptára

Belföld, 2021.06.10

A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága elfogadta a városi sportrendezvényekről szóló előterjesztést. A sportnaptár tartalmaz olyan eseményeket is, melyeket az év első hónapjaiban már megrendeztek.

Szegedi városháza
A járványhelyzet miatt meglehetősen nehéz volt az idei sportnaptár összeállítása. Főleg az év első hónapjaiban kellett nagy körültekintéssel szervezni a sporteseményeket, hiszen a korlátozó intézkedéseket figyelembe kellett venni minden alkalommal. Így például online lehetett megrendezni március 21-én a IX. mezei futóversenyt. A VII. Nova Túrát azonban már a szokásoknak megfelelően lehetett lebonyolítani májusban. Június első hétvégéjén a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében megrendezték a Sziki Teljesítménytúrát. Ami a jövőt illeti, igazából augusztusban indul majd be a sportrendezvények sora.
Augusztus 20-21-én rendezik a hagyományos ökölvívó tornát, a Fesztivál Kupát, a hónap utolsó hétvégéjén pedig a IV. Holdfény Félmaratonin tehetik próbára képességeiket a hosszútávfutók. Szeptember első heteiben két jótékonysági futóverseny is lesz, és ekkor rendezik a VII. Nova Futónapot és a nagyon népszerű villamos futást is. A Pick Utcai Futófesztiválra szeptember végén kerül sor.

Októberben a kerékpárosok hajthatnak egy jót a „Határ menti tekerés” nevű rendezvényen, majd novemberben jön az Öreg Kőrössy teljesítménytúra, az évet pedig a VI. Szegedi Jótékonysági Félmaraton zárja november utolsó hétvégéjén. Összesen 16 sportrendezvényt terveznek az idén, ám amint az előterjesztés szövegében is olvasható, mindenkor az érvényben lévő járványügyi előírások betartásával kell ezeket a rendezvényeket megtartani. Azonban már az is nagy szó, hogy remélhetőleg az idén jóval kevesebb sportrendezvényről kell lemondanunk, mint tavaly.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!