Elkészült az 55-ös főút újabb szakaszának rekonstrukciója

Belföld, 2018.01.30

Elkészült az 55-ös főút újabb, Mórahalom és a megyehatár közötti 15,7 kilométeres szakaszának rekonstrukciója, a nettó 6 milliárd forintos beruházást kedden adták át - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint az új szakasz elkészültével teljes és egységes főút jött létre 100 kilométer hosszan, Szeged és Baja között, valamint összeér a két város közötti kerékpárút is.

A mórahalmi elkerülő út és a megyehatár közötti 15,7 kilométeres szakaszon 11,5 tonnás burkolatmegerősítés és szélesítés történt. A korábbi kedvezőtlen útvezetés javításaként ívkorrekciókat hajtottak végre, hogy megszűnjenek az eddigi sebességkorlátozások. Ennek köszönhetően az autósok 90 km/óra sebességgel, biztonságban közlekedhetnek a 2×1 sávos főúton.

A projekt keretében három szintbeni, balra kanyarodó sávval ellátott csomópont épült át az ásotthalmi, az öttömösi elágazásnál és az ásotthalmi benzinkútnál, valamint megtörtént a Gátsori csatorna átereszének rekonstrukciója is. A lakosság érdekeit szem előtt tartva kiépült a hiányzó kerékpárúti szakasz Ásotthalom és a megyehatár között. Megújult az út környezete, helyreállították a vízelvezető rendszert, a buszmegállók burkolatát.

B. Nagy László (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője, Csongrád megye fejlesztési biztosa a közlemény szerint hangsúlyozta: ezzel a 15,7 kilométeres szakasszal befejeződött az a régen várt felújítás, ami a déli országrész két nagyvárosát, Szegedet és Baját összeköti. Ezentúl a bicikliút kiépítése hozzájárul ahhoz, hogy ne csak az autósok, hanem a környéki tanyákon élő közösségek is biztonságosabban elérhessék úti céljaikat. A fejlesztés várhatóan javítani fogja a befektetési hajlandóságot a térségben, ez is az itt élők helyben maradását és boldogulását szolgálhatja.

A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrásból valósult meg. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte nettó 6 milliárd forint értékben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!