Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban

Belföld, 2018.07.20

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban, a városrészben 17 bérlakást és egy közösségi házat is kialakítanak; a beruházásra több mint 266 millió forintot nyert az önkormányzat - közölte a városfejlesztési iroda pályázati referense pénteken az MTI-vel.

Vámos Anett tájékoztatása szerint Salgótarján önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 266,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Megyei jogú városok leromlott városi területeinek rehabilitációja című pályázaton. A pénzből a Salgó út 32-40. szám alatti ingatlanokat újítják fel.

A referens elmondta: a komplex programmal a Salgó úti szegregátumban élő lakosság életminőségét javítják az épületek részleges modernizálásával, a lakásfenntartási költségek olcsóbbá tételével, a szebb lakókörnyezettel.

A felújítás során elvégzik az épületek víz- és hőszigetelését, a tető cseréjét, korszerű nyílászárókat építenek be, felújítják a teljes elektromos- és vízvezeték-hálózatot.

A fejlesztés keretében valamennyi ingatlant csatlakoztatják a városi közműhálózatokra, fürdőszobákat és a főzőhelyiségeket alakítanak ki.

Egy épület teljes mértékben akadálymentes lesz. Rendezik a házak közötti területet, elbontják a melléképületeket, betemetik a pincéket, járatokat, megerősítik a támfalat.

Vámos Anett hozzátette: a Salgó úti épületek mellett létrejön egy közösségi ház, melyben lesz közösségi tér, főzőkonyha, mosdó és zuhanyozó, mosókonyha és irodahelyiség, mellette pedig parkoló és kerítéssel körülhatárolt játszótér épül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!