Először rendezik meg a Magyar Könyvkiadók Napját Szegeden

Belföld, 2017.10.03

Író-olvasó találkozó, könyvbemutató-, -vásár és -csere, kiállítás, valamint több "könyves" kerekasztal-beszélgetés szerepel a Magyar Könyvkiadók Napja szerdai programján, melyet első ízben rendez meg a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkara - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A könyv a Gutenberg-galaxis után alcímű rendezvény célja, hogy az egyetemi közösség, a középiskolások, tanáraik és minden szegedi érdeklődő bepillantást nyerhessen a könyvkiadás és a könyvterjesztés folyamatába, abba, hogyan alakulnak a kiadói stratégiák az olvasói szokások megváltozásával, és hogy az eltérő közönséget megcélzó, különböző arculatú kiadók marketingtevékenysége mennyiben és miben különbözik.

A szegedi bölcsészkar Egyetem utcai épületében és a Grand Caféban szervezett programokon a magyarországi kiadók mellett részt vesz a József Attila Kör, a L'Harmattan, a Libri, a Magvető, a Typotex, valamint az újvidéki Forum és a pozsonyi Kalligram.

A kerekasztal-beszélgetéseken szó esik majd a könyvkiadás és -terjesztés helyzetéről, a műfordítás szerepéről, az irodalmi folyóiratokról éppúgy mint a tervezőgrafikusok, vizuális szerkesztők munkájáról. A Kreatív Könyvtárosok Társasága reggeltől estig könyvcserepulttal várja az olvasókat, kiállítás nyílik Csernik Attila grafikus munkáiból, és az érdeklődők találkozhatnak Böndör Pál költővel, valamint Zoltán Gábor és Krasznahorkai László íróval.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!