Emmi: a mentőszolgálatnál jelentős fejlesztések valósultak meg

Belföld, 2017.09.10

Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a mentőszolgálat dolgozóinak munkafeltételei, növekedjen anyagi és erkölcsi megbecsülésük - írta Balog Zoltán tárcavezető és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak címzett levélben.

A levélben, amelyet a minisztérium vasárnap juttatott el az MTI-hez, Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra hívta fel a figyelmet, az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak többségét 2010 óta újakra cserélték, idén pedig újabb kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség.

A mentőautók folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba.

A tervek szerint az autóbeszerzés évi 100 újabb mentőautó vásárlásával folytatódik.

Kitérnek arra is, hogy a mentőszolgálat elindította a munkaruha-beszerzési eljárást, ennek több mint egymilliárd forintos forrását a kormány biztosítja. A kiírás napokon belül megjelenik. Hangsúlyozzák, a cél az, hogy minden mentődolgozó mielőbb "a lehető legjobb minőségű, és a feladat ellátására legalkalmasabb munkaruhákat használhassa".

Az Országos Mentőszolgálatnak a mentőápoló szakképesítésű dolgozók besorolásával kapcsolatos kezdeményezésére módosítják a vonatkozó kormányrendeletet, így az érintett dolgozók az emelt szintű szakképesítésnek megfelelő - "E" - besorolásba kerülhetnek.

Emlékeztetnek arra, hogy az Országos Képzési Jegyzék szerinti mentőápoló szakképesítés emelt szintű szakképesítésnek minősül.

A levélben felidézik, hogy az állami fenntartású intézmények esetében az állam 2016. július 1-jétől átvállalta a szakdolgozóktól a magyar egészségügyi szakdolgozói kamarai tagsággal együtt járó tagdíjfizetést - ez az Országos Mentőszolgálatnál foglalkoztatott szakdolgozókra, mentőápolókra és mentőtisztekre egyaránt érvényes. Idén tavasszal kifizették a 2016 második félévi tagdíjat, az idei év teljes tagdíját pedig az év második felében fizetik ki.

Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra kéri Csató Gábort, hogy a kedvező változásokról levélben tájékoztassa az Országos Mentőszolgálat dolgozóit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!