Eső és némi enyhülés várható június utolsó napjaiban

Belföld, 2016.06.26

A heves zivatarokkal kísért hidegfront hatására június utolsó napjaiban kissé enyhül az eddigi kánikula, néhol csak 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. A jövő héten is többször lesznek záporok, zivatarok, mindeközben a hét második felétől többfelé ismét 30 foknál is melegebb lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a Dunántúlon felhőátvonulásokra, több helyen szeles időre lehet számítani hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, legfeljebb elszórt, rövid záporokkal. Sopron és Kapuvár térségében időnként viharos széllökések lehetnek. A Dunától keletre többfelé lehet záporeső, zivatar, főleg a Balassagyarmat-Békéscsaba vonal mentén helyenként felhőszakadás is. A keleti országrészben továbbra is gyengébb lesz a szél, de a zivatarokat errefelé is kísérhetik viharos szélrohamok. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet 21-30 fok között valószínű, a leghűvösebb idő a Fertő-tó környékén, a legmelegebb a Duna-Tisza köze délnyugati részén várható.

Kedden kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék. A középső és keleti országrészben várható eső, zápor. A Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon több órára kisüt a nap, de estére már nagy területen kiderül az ég. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szerdán már túlnyomóan derült idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 27-31 fok között valószínű.

Június utolsó napján, csütörtökön kezdetben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, késő délutántól pedig már erőteljesebb felhőképződésre kell számítani. Estétől a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Nyugat-Magyarországon erős, emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap, viszont elszórtan - főként északon és keleten - záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

A többórás napsütés mellett szombaton és vasárnap is lehetnek néhol záporok, zivatarok. A minimumhőmérséklet mindkét nap 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton várhatóan 28-32, vasárnap 27-32 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!