Fejlesztések az Óbudai Egyetemen

Belföld, 2017.09.27

Négy régiót érintő, komplex intézményi fejlesztések valósulhatnak meg 1,21 milliárd forintból az Óbudai Egyetem jelenlegi és jövőbeni képzési helyein.

A felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Óbudai Egyetem konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt kiemelt célja, hogy növelje a felsőfokú végzettség megszerzését, különösen a hátrányos helyzetű tanulók körében, elősegítse az oktatás különböző szakaszai közötti átmenetet és erősítse a képzési portfóliók munkaerő-piaci relevanciáját.

A 2020. május 31-ig, az Európai Unió támogatásával megvalósuló program összesen 1,215 milliárd forintot biztosít felsőoktatási szolgáltatások minőségének fejlesztésére.

A munkák érintik az Óbudai Egyetem képzési székhelyét, telephelyeit a Közép-Magyarországi régióban, Budapesten, valamint a Közép-Dunántúli régióban, Székesfehérvárott, az Alba Regia Műszaki Kart

A fejlesztési célok között szerepel új telephely létrehozása a területi lefedettség bővítése érdekében az Észak-Magyarországi régióban, Salgótarjánban.

Emellett a közösségi felsőoktatási képzési központhoz kapcsolódó szolgáltatásfejlesztést is megfogalmazták szintén a területi lefedettség bővítése érdekében az Észak-Alföldi régióban, Kisvárdán.

Mint írták, a program jelentősen hozzájárul az Óbudai Egyetem által nyújtott felsőoktatási szolgáltatások hozzáférhetőségének javításához, valamint elősegíti a hallgatók vállalkozói készségeinek és képességeinek fejlesztését. Ezzzel is növelni szeretnék a szakember-utánpótlási igények kielégítését a képzésekkel érintett területeken.

A projekt megvalósításakor hangsúlyos szerepet kap a versenyszféra bevonása a gyakorlatorientált oktatásba, a gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal való kapcsolatok fejlesztése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!