Fejlesztette vasi járműparkját a Volánbusz

Belföld, 2021.11.12

Öt új autóbuszt állított forgalomba, ezzel tovább fiatalította járműparkját Vas megyében a Volánbusz Zrt. - közölte az MTI-vel pénteken a társaság.

A Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbuszok összértéke meghaladja a 307 millió forintot. A járművek Vas megyében a Szombathely-Nagykanizsa, Szombathely-Zalaegerszeg, Vasvár-Szombathely, Újkér-Kőszeg-Szombathely, Bükfürdő-Szombathely, Vasvár-Gersekarát vonalakon közlekednek majd - írták a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy 2018 óta 35 darab új, helyközi autóbuszt állítottak forgalomba a térségben, az elmúlt hónapokban 3 MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós és 13 Credobus Econell 12 típusú szóló autóbuszt szereztek be.

Az új szóló autóbuszok 73 személyesek, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal felszereltek. Ultrakönnyű felépítésük miatt üzemeltetésük gazdaságos, közlekedtetésükkel akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

A jelenlegi fejlesztés eredményeként a 210 autóbuszból álló vasi járműállomány átlagéletkora 13-ról 10 évre csökkent, az új Credobus-oknak köszönhetően a helyközi, szóló buszállomány 12 százaléka megújult.

A közlemény ismerteti: a Volánbusz 3,4 milliárd forint értékben beszerzett, ötvenöt Credobus Innovell 12 típusú autóbusza október közepéig folyamatosan érkezett és kezdte meg szolgálatát a Volánbusz kötelekében.
Az idén lezárt beszerzések keretében csaknem 1700 jármű érkezik a társasághoz, jövőre pedig további ezer új jármű fiatalíthatja majd a flottát. Ennek eredményeként 2022 végig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul, a flotta átlagéletkora pedig 8,28 évre csökkenhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!