Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

Belföld, 2018.06.29

Felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Az intézet honlapján megtalálható táblázatban tételesen felsorolják az érintett huszonhét gyógyszert, amelyekben megtalálható a valsartan nevű, vérnyomáscsökkentő hatóanyag, egy részük pedig vízhajtót is tartalmaz. Többféle összetételű, erősségű készítmény van a táblázatban, több gyártó termékei. A táblázat elérhető a https://www.ogyei.gov.hu/kivonas_felfuggesztes/ webcímen.

Az OGYÉI mindegyik gyógyszernél közölte a felfüggesztésről szóló határozatokat. Azt írták: bejelentést kaptak az adott gyógyszerről, amely szerint a gyógyszer gyártásához felhasznált hatóanyag feltételezett minőségi hibájával kapcsolatban kivizsgálás indult a gyártóhelyen. Az OGYÉI a bejelentés értékelése után hivatalból eljárást indított minőségi hiba kivizsgálásáért. Mivel a gyógyszer minőségi hibájának gyanúja merült fel, az OGYÉI az adatok értékeléséig és a kivizsgálás lezárásáig a forgalmazás felfüggesztéséről döntött. Vannak olyan készítmények, amelyeknél csak bizonyos gyártási számú tételeket érint a felfüggesztés, a többinél viszont mindegyiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!