Feloszlatta magát Pásztó önkormányzata

Belföld, 2018.04.26

Csütörtöki ülésén feloszlatta magát a Nógrád megyei Pásztó város önkormányzata, a döntést hét igen szavazattal, és Dömsödi Gábor (független) polgármester tartózkodása mellett hozták meg - erről Farkas Attila (Fidesz-KDNP) képviselő tájékoztatta az MTI-t.

Farkas Attila eljuttatta az MTI-hez azt a - valamennyi képviselő által aláírt - nyilatkozatot, amelyben úgy fogalmaznak: Dömsödi Gábor "a függetlenség feladásával becsapta a pásztói embereket, a kormány folyamatos lejáratásával rontotta a város pozícióit".

Dömsödi Gábor 2014-től független polgármesterként irányítja Pásztót, de a 2018-as országgyűlési választáson a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeként indult az 1. számú egyéni választókerületben. A választáson nem szerzett mandátumot, a választókerületben Becsó Károlyt (Fidesz-KDNP) választották meg országgyűlési képviselővé, aki egyébként tagja a feloszlatott pásztói önkormányzatnak.

A Nógrád megyei településen időközi önkormányzati választást írnak ki, az új képviselő-testület megválasztásásig a jelenlegi testület ügyvivőként működik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!