Felújítják egy szegedi lakótelepi városrész közterületeit

Belföld, 2018.10.17

Több mint egymilliárd forintból fél év alatt felújítják a szegedi Belső-Tarján városrész közterületeit, a panelházas körzetben zöldfelületeket alakítanak ki, játszótereket, sportpályákat korszerűsítenek - közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a város a beruházásra Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 990 millió forint pályázati támogatást nyert el, amelyet az önkormányzat 41,5 millió forint önrésszel egészít ki. A fejlesztés kivitelezője az Alapközmű Kft. és az Éptárker Kft.

A projekt során zöldfelületeket alakítanak ki, illetve újítanak fel. A szabadidő aktív eltöltésére alkalmas zöldterületeket is megújítják: sportpályákat korszerűsítenek, új sport- és játékeszközöket helyeznek ki, két új kutyafuttatót és két közösségi kertet hoznak létre, valamint berendeznek gyermekeknek egy KRESZ-pályát.

A Retek utcában a környező üzletek kínálatát kiegészítő termékeket forgalmazó helyi piacot hoznak létre. A városrész két központi helyén fogadóterek épülnek.

A környéken élők komfortérzetének javítása érdekében rendbe teszik, illetve bővítik a parkolókat, és több helyen felújítják az önkormányzati belterületi utakat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!