Felvételi - Jelentősen nőtt a MATE-ra felvett hallgatók száma

Belföld, 2021.07.23

Ősszel 24 százalékkal több új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE) a nyilvánosságra hozott felsőoktatási felvételi ponthatárok alapján - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy tavaly 2616-an nyertek felvételt a jogelődök valamelyikébe, míg idén 3244-en érték el a ponthatárt.

A kaposvári agrár- és környezettudományi képzéseken 110 százalékkal több fiatal kezdheti meg tanulmányait, de 12 százalékos növekedés látható a gödöllői mezőgazdasági és környezettudományi szakokra felvetteknél is - közölte a MATE, amely szerint az agrárképzések népszerűségének egyértelmű növekedését jelzik a számok.

A legtöbb új hallgató az államilag támogatott, nappali képzési formában működő tájrendező és kertépítő mérnöki, valamint az évek óta népszerű élelmiszermérnöki alapszakra jutott be. Kiemelt érdeklődés övezte a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést is.

A közleményben idézték Gyuricza Csaba rektort, aki a ponthúzással kapcsolatban úgy vélekedett: az idei jelentkezési adatok már egyértelmű jelzést fogalmaztak meg arról, hogy mind a diákok, mind a szüleik bíznak az idén február 1-jétől új intézményi keretek között működő MATE-ban, annak további töretlen fejlődésében.

Az egyetem garantálja, hogy hallgatói a 21. századi igényeknek megfelelő, versenyképes tudással, gyakorlati ismeretekkel és nemzetközi tapasztalatokkal felvértezve helyezkednek el a munkaerőpiacon. Az intézmény modern infrastruktúrát, folyamatosan megújuló képzési palettát, valamint magyarországi és nemzetközi partnerhálózatot biztosít - idézték a közleményben Gyuricza Csabát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!