Felvételi - Miskolci Egyetem: mintegy kétezer új hallgatót vettek fel

Belföld, 2020.07.24

Mintegy kétezer új hallgatót vettek fel a Miskolci Egyetemre.

A felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken azt közölte, hogy az egyetem karaira idén 4294-en jelentkeztek, közülük az általános eljárásban 1991-en nyertek felvételt, ez a jelentkezők 46 százaléka.

Idén 1636 hallgató lesz állami ösztöndíjas, "ez önmagában mutatja az intézmény stabilitását" - írták. Önköltséges képzésre 355 fiatalt vettek fel, és jelentősen emelkedett a mesterképzésekre bejutók száma.

Összesen 2158 az egyetemre felvettek száma, mivel 167, Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgató is megkezdheti tanulmányait.

A tájékoztatás kiemeli, hogy a felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között.

A közlemény kitér arra is, hogy a 2020/2021-es tanévben folytatódnak a kihelyezett képzések Ózdon és Sátoraljaújhelyen. Ózdon a bölcsészettudományi kar szociális munka szakát indítják újra, míg Sátoraljaújhelyen az egészségügyi kar ápolás és betegellátás (ápoló) és az egészségügyi gondozás és prevenció (védőnő) szakán lesznek elsőéves hallgatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!