Felvételi - Corvinus egyetem: idén is nőtt a felvett hallgatók száma

Belföld, 2017.07.26

Idén is növelni tudta felvett hallgatóinak számát a Budapesti Corvinus Egyetem - értékelte a felvételi adatokat a felsőoktatási intézmény szerda este.

Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben írták: az egyetem 3352 hallgatót vett fel az általános felvételi eljárásban a szeptemberben induló magyar és angol nyelvű képzéseire.

A felvettek közül 2305-en állami ösztöndíjasként, 997-en pedig önköltséges hallgatóként kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel.

Kitértek arra is, hogy a székesfehérvári kampuszon - amely országosan is az egyik legdinamikusabban fejlődő duális képzési bázis - indított szakokra is jelentősen több hallgató felvételizett sikerrel.

Itt indul - duális formában is - a sportközgazdász mesterképzés, amely az országban egyedül Székesfehérváron érhető el - jelezték, hozzátéve: az új képzéssel az egyetem célja az, hogy a végzett hallgatók a legkorszerűbb elméleti ismeretek és gyakorlati tapasztalatok birtokában alkalmassá váljanak a hazai és nemzetközi gazdasági és sportélet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására.

Az intézmény összegzése szerint a felvételi során hat képzésen az átlagpontszám a 470 pontot is meghaladja, míg további 15 szakon 450 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. Ezekre a képzésekre a sikerrel felvételizők közel 30 százaléka, 971 hallgató került be.

A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal az alkalmazott közgazdaságtan (angol és magyar nyelven), a nemzetközi gazdálkodás (angol és magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol és magyar nyelven) szakokra lehetett bejutni.

Jelezték: egyes szakokon még van lehetőség pótfelvételire a budapesti és székesfehérvári képzési helyeken.

A pótfelvételi iránt érdeklődők az Egyetem honlapján (uni-corvinus.hu/felveteli) és a felvi.hu-n tájékozódhatnak a pontos feltételekről és határidőkről - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!