Ferencváros: nem polgármesteri hatáskör a Budapest Park területének hasznosítása

Belföld, 2017.05.22

Cáfolja a ferencvárosi polgármesteri hivatal, hogy a IX. kerületi polgármester szándékában állna a Budapest Park szórakozóhely területén P+R parkolót létrehozni. Erre nincs hatásköre Bácskai Jánosnak (Fidesz-KDNP) - írták az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményükben.

"Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni" - közölték.

Hozzátették: erre azért sincs lehetősége, mert a Budapest Park a jegyző által kiadott jogerős rendezvénytartási engedély birtokában tart nyitva. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szabadtéri szórakozóhely fővárosi tulajdonú területen működik.

Bácskai János polgármester Pál Tibor MSZP-s képviselő interpellációját hivatalból továbbította a fővárosnak, de nem támogatta, a választ rá a főváros adja majd meg - írták.

Sajtóinformációk szerint Pál Tibor, az MSZP önkormányzati ferencvárosi képviselője korábban interpellációban javasolta Bácskai János IX. kerületi polgármesternek, hogy a Budapest Park megszüntetésével kezdeményezze a fővárosnál a terület parkolóvá alakítását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!