Férfi kosárlabda EK - A selejtező elődöntőjében búcsúzott a Szeged

Belföld, 2021.09.29

A Naturtex-SZTE Szedeák 84-77-re kikapott a német Medi Bayreuth csapatától a férfi kosárlabda Európa Kupa krasznojarszki selejtezőcsoportjának szerdai elődöntőjében.

A szegediek kedden 92-76-ra nyertek az északmacedón TFT Szkopje ellen, de szerdai vereségükkel elbúcsúztak a sorozattól.


Eredmény, selejtező, elődöntő:
Medi Bayreuth (német) - Naturtex-SZTE Szedeák 84-77 (25-7, 16-23, 16-23, 27-24)
-------------------------------------------------------------------------------


A bajnoki bronzérmes szegediek szombaton indultak el Szibériába, és csaknem egynapos utazás végén érkeztek meg a Jenyiszej-parti városba. Srecko Sekulovic vezetőedző együttese annak tudatában kezdte meg a kvalifikációt, hogy négy nap alatt három meccset kellene megnyernie a főtáblára jutásért.

A keddi siker után mindössze húsz órával a magyar csapatnak ismét pályára kellett lépnie, és a kevés pihenés látszott is a játékán. Nagyon sok volt a pontatlan dobás, ezt kihasználva az ellenfél 11-0-ra elhúzott, az első negyed után pedig már 25-7-re vezetett.

Az első rövid szünetben rendezte sorait a magyar csapat, játékosai a folytatásban pontosabban céloztak és hatékonyabban védekeztek, ennek köszönhetően hét pontra felzárkóztak, a nagyszünetben pedig 41-30-as hátrányban voltak.

Több eladott labdája, de több lepattanója is volt a Bayreuthnak, amelynek előnye a harmadik felvonás közepén négy, majd három pontra csökkent. Mindkét oldalon egyre több hárompontos született, a negyedik negyed közepén 64-63 volt az állás, innen azonban - remek védekezésüknek köszönhetően - ismét elhúztak 15-tel a németek, akik a hajrában magabiztosan kosárlabdáztak, és végül hét ponttal nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szegediek amerikai légiósa, Tayler Anthony Persons volt 25 ponttal, csapat- és honfitársa, Justin Alston 22 pontig jutott.

Az már korábban eldőlt, hogy az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olajbányász az Európa Kupa főtábláján kezdi meg a szereplését a román Oradea, a lengyel Legia Warszawa és egy selejtezős rivális ellen a H csoportban.

A FIBA által szervezett legmagasabb szintű sorozatban, a jövő héten rajtoló Bajnokok Ligájában magyar részről a bajnok Falco KC Szombathely indul. A vasiak a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és az olasz Trevisóval találkoznak a csoportkörben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!