Fidesz: a szocialisták megalázó bérekért dolgoztatták az orvosokat és az ápolókat

Belföld, 2020.01.21

A Fidesz szerint a szocialisták megalázó bérekért dolgoztatták az orvosokat és az ápolókat, kormányzásuk alatt csak annyira érdekelte őket az egészségügy, hogy kivették a pénzt onnan - olvasható a párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Korózs Lajosnak, az Országgyűlés népjóléti bizottsága szocialista elnökének nyilatkozatára reagált, aki sajtótájékoztatóján tehetetlennek és gyámoltalannak nevezte az egészségügy vezetését.

Azt írták: "a szocialistákat érdekes módon a kormányzásuk alatt csak annyira érdekelte az egészségügy, hogy sorozatosan kivették a pénzt onnan, a kórházakat hagyták leépülni és eladósodni, az egészségügyi dolgozókat megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták, több ezer orvost és ápolót üldöztek el az országból".

Úgy fogalmaztak: "a Fidesz kormányzása óta sorra újulnak meg a vidéki és budapesti kórházak, 770 milliárd forinttal fordítunk többet az egészségügyre, dupláját egészségügyi bérekre, átfogó béremelési programot hajtunk végre az ápolóknak, az orvosok átlagos bére két-háromszorosára növekedett".

Hozzátették: a kormánypártok készek támogatni minden további kórházfejlesztést és béremelést is, de fontosnak tartják, hogy a minisztérium és a kamara közötti egyeztetéseken tisztázódjon, hogy a Magyar Orvosi Kamara konkrétan milyen büntetési tételeket javasol a hálapénzt elfogadó orvosok és azt adó betegek, családtagok megbüntetésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!