Fidesz: az ellenzék a pedagógus-béremelést sem támogatta

Belföld, 2018.07.10

A Fidesz szerint az ellenzék teljesen hiteltelen, amikor a pedagógusokról beszél, hiszen ők még a pedagógus-béremelést sem támogatták.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem becsülte meg a pedagógusokat, aminek az lett a következménye, hogy kétezer tanár hiányzik az oktatási rendszerből. Az MSZP ugyanebben a témában úgy nyilatkozott, hogy közel 2500 tanár hiányzik az oktatási rendszerből, az okok: óriási a lemorzsolódás a pedagógusképzésben, túl alacsonyak a kezdőfizetések és represszív a környezet.

A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták mindig csak kivonták a pénzt az oktatásból, több száz iskolát zártak be, több ezer pedagógust bocsátottak el, és elvettek tőlük egy havi bért. A Jobbik pedig "Gyurcsányékkal és a szocialistákkal" együtt sorra nem támogatta azokat a költségvetéseket, amelyek százmilliárdokkal többet biztosítanak az oktatásra, illetve a pedagógus-béremelésre.

Ezzel szemben a Fidesz - mint írták - 2010 óta pótolja az oktatástól elvett pénzeket, 50 százalékkal emelte a pedagógusok bérét, országszerte fejleszti az iskolákat, jövőre pedig 587 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben. A béremelésnek és az ösztöndíjaknak köszönhetően 30 százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkező fiatalok száma - tette hozzá a kormányzó párt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!