Fidesz-frakció: a szocialisták elvettek egyhavi fizetést az emberektől

Belföld, 2018.08.10

A szocialisták annak idején elvettek egyhavi fizetést az emberektől, alacsony bérekért dolgoztatták és "agyonadóztatták" a munkavállalókat - közölte a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja ezzel arra reagált, hogy Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke sajtótájékoztatón felszólította a kormányt: a további kivándorlás megakadályozása érdekében "adja vissza" a cafeteriát a dolgozóknak, illetve ne vonja el a tűzoltók túlórapótlékát.

A Fidesz-frakció azt írta, amikor a szocialisták kormányon voltak, megduplázták a fiatalok munkanélküliségét, és azt mondták nekik, el lehet menni innen.

"Mi a baloldallal ellentétben nem azt gondoljuk, hogy el lehet menni innen, ha nem tetszik. 2010 óta harmadára csökkentettük a fiatalok munkanélküliségét, és azon dolgozunk, hogy az emelkedő bérek, csökkenő adók, a fiatalokat és a családokat érintő támogatások révén minél többen találják meg a számításukat itthon" - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a cafeteria nem szűnik meg és nem is csökken sem a közszférában, sem a magánszférában, azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók.

"A célunk, hogy a magyar munkavállalók munkájukért tisztességes bért kapjanak és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét. A béremelések további ösztönzéseként tovább csökkentjük a munkát terhelő adókat és folytatjuk a közszféra béremelési programjait is" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!