Fidesz: "Gyurcsányék beszélnek nyugdíjról?"

Belföld, 2019.12.13

"Gyurcsányék beszélnek nyugdíjról?" - tette fel a kérdést pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz, reagálva Gréczy Zsolt (DK) nyilatkozatára.

A Demokratikus Koalíció ismételten arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjak kiszámításakor újra alkalmazza a svájci indexálást.

A Fidesz közleményében kiemelte: "azok a Gyurcsányék beszélnek nyugdíjról, akik kormányzásuk alatt elvettek egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat és sorozatos rezsiemeléssel nehezítették az idősek életét". A 2006-ban megalakult Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány alatt több mint 7 százalékkal csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke, mert a nyugdíjas inflációt követő nyugdíjemelést sem biztosították - tették hozzá.

Kiemelték: a Fidesz-KDNP kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, minden évben - így jövő januártól is - biztosított az inflációkövető (2,8 százalék) nyugdíjemelés, átlagosan évi 52 ezer forinttal nőnek a nyugdíjak, és ha a tényleges éves infláció magasabb lenne az előre becsültnél, akkor a kormány minden esetben nyugdíjkiegészítéssel kompenzálja azt. 2010 óta a nyugdíjak vásárlóértéke több mint 10 százalékkal nőtt és a gazdasági növekedésnek köszönhetően idén már harmadik alkalommal tudtak nyugdíjprémiumot fizetni, ezen felül 9 ezer forintos rezsiutalvánnyal is segítették a nyugdíjasokat - hívta fel a figyelmet közleményében a Fidesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!