Fidesz-kongresszus - Gál Kinga: egész Európa jövője a családokban rejlik

Belföld, 2021.11.14

Soha nem volt akkora tétje a nemzeti, családközpontú nézetek megerősítésének és győzelmének a választásokon, hogy az becsatornázható legyen Európa jövővének alakításába - mondta Gál Kinga európai parlamenti képviselő a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán .

A politikus szerint kulcsidőben élünk, életünk biztos kapaszkodóit összehangoltan támadják, a társadalom alappilléreit, mint a nemzet, a vallás, a család próbálják megingatni.

Szerinte Európát ma a tolerancia hiánya jellemzi a nem fősodorhoz tartozók irányában. A baloldalon pedig mindig összezárnak - mondta - erre a 2006-os gyurcsányi rendőrterror brüsszeli eltussolása nyitotta fel a szemét.

Amikor pedig "nem jön ki jól a baloldalnak a politikai matematika", akkor az EP hirtelen "jogvédő aktivista lesz", mint ha nem is döntéshozó fórum lenne, hanem egy vádló NGO - fogalmazott.

A fő törésfonal szerinte a demográfiai kihívások mentén húzódik, amelyet a kontinens egy részén migrációval orvosolnának - ismertette. Pártja álláspontját szerint azonban ha megváltozik Európa összetétele, az magával vonja Európa identitásának megváltozását is.

Ezt el kell kerülni - hangsúlyozta. "Azt valljuk, hogy Magyarország, de egész Európa jövője a családokban rejlik" - szögezte le.

Közös érdeknek nevezte, hogy a nemzeti identitást és hagyományokat erősítő családokat támogató politikák kerüljenek előtérbe.

Elmondta azt is, hogy erdélyi születésűként évtizedek óta küzd az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelméért, jogsérelmeik iránt azonban az Európai Bizottság évtizedek óta elutasító magatartást mutat.

A bizottsági elnök még sosem állt ki felháborodottan a jogaik védelméért, "bezzeg július óta hisztérikusan támadja a gyermekvédelmi törvényünket, kisebbségi diszkriminációt hangoztatva" - mutatott rá.

Ez a kétszínűség számos területen tetten érhető, és az Európai Bizottság akár zsarolással is beavatkozik tagállami hatáskörbe tartozó politikákba - jegyezte meg.

A tagállami szuverenitást és a hagyományos értékeket próbálják megingatni - hangsúlyozta, hozzátéve: soha nem volt akkora tétje a nemzeti családközpontú nézetek megerősítésének, győzelmének a választásokon, hogy megerősödve csatornázhassák be azt Európa jövővének alakulásába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!