Fidesz: Tiszavasvári a változásra szavazott

Belföld, 2018.09.17

Először nyert önkormányzati választást a Fidesz-KDNP Tiszavasváriban, a vasárnapi választási sikerrel a város a változásra szavazott - jelentette ki Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hétfőn, Nyíregyházán.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesterré választásával a 2010 óta tartó jobbikos korszak zárult le. Úgy fogalmazott, elesett a Jobbik fellegvára, az itt élők elvesztegetett éveknek gondolják az ellenzéki párt által vezetett város elmúlt időszakát.

Szőke Zoltánt bemutatva Vinnai Győző elmondta, az új polgármester húsz éve dolgozik képviselőként, egyben a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként a testületben, a korábbi önkormányzati voksolásokon mindig győzött egyéni választókerületében.

Tiszavasvári megválasztott vezetője a civilekkel, a helyi vállalkozókkal, a gazdálkodókkal ugyanúgy meg fogja találni a hangot, mint például a sportegyesületek vezetőivel, és ebben a munkájában számíthat az országgyűlési képviselő és a kormány támogatására - rögzítette Vinnai Győző.

A sajtótájékoztatón Szőke Zoltán köszönetet mondott a választóknak, majd kifejtette, az eddig a Jobbik fővárosának kikiáltott Tiszavasvári az elmúlt években meggyengült és lemaradt a fejlődésben, ezért újra kell építeni a települést. A legfontosabb feladat a munkahelyteremtés, a vállalkozók segítése és a várost fejlesztő támogatások megszerzése lesz - tette hozzá a polgármester.

Az MTI kérdésére Vinnai Győző elmondta, Szőke Zoltán polgármesterré választásával megüresedett a képviselői helye, ezért hamarosan ismét időközi önkormányzati választást kell tartani a városban. A Fidesz-KDNP ezen a választáson is indít jelöltet, már megvan az erre alkalmas ember - tette hozzá, a jelölt nevét azonban nem közölte.

A képviselőtestület összetételét firtató kérdésre Szőke Zoltán azt mondta, az eddigi jobbikos fölény kiegyenlítődni látszik.

Az időközi voksolást azért kellett megtartani a Tisza-parti kisvárosban, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről.

A vasárnapi választáson Szőke Zoltánra 1897-en szavaztak, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, Badics Ildikóra 1676, a 2006 és 2010 közötti városvezetőre, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!