Fidesz: a kormány tegyen rendet a bírósági végrehajtás területén!

Belföld, 2015.03.06

A Fidesz-frakció azt várja a kormánytól, hogy az év végéig tegyen rendet a bírósági végrehajtók "visszaélésektől hangos világában".

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: új, tiszta, átlátható és tisztességes bírósági végrehajtói rendszerre van szükség.

Vissza kell állítani az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalmát, hatékonyabbá és gyorsabbá kell tenni az eljárásokat - hangsúlyozta a Fidesz-frakció, támogatásáról biztosítva az Igazságügyi Minisztérium (IM) törekvéseit.

Az IM kedden tudatta az MTI-vel, hogy célegyenesbe érkezett a végrehajtói kamara átvilágítása, tavasszal a kormány elé kerül az a koncepció, amelynek alapján kiépül a transzparensen, gazdálkodásában felelősen, a jogszabályoknak, továbbá az általános etikai szabályoknak megfelelően, erkölcsösen és közhitelesen működő szervezet.

Másnap lemondott Patyi Gergely, az IM igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára. Közleményében azt írta: a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel nyújtotta be lemondását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!