Fidesz: a munkahelyteremtést, családok biztos megélhetését segíti az új agrártámogatási rendszer

Belföld, 2014.07.25

A Fidesz szerint a munkahelyteremtést, több tízezer család biztos megélhetését segíti az új agrártámogatási rendszer.

A Fidesz pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Legény Zsolt szocialista képviselő nyilatkozatára, aki szerint a feketefoglalkoztatás növekedését eredményezheti az európai uniós támogatási rendszer kormány által múlt héten bejelentett átalakítása. Az ellenzéki politikus jelezte, hogy az agrártámogatási rendszer átalakítása miatt jövő hét szerdára összehívta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának rendkívüli ülését, amelyet ő vezet.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: "a bukott baloldal kiárusította a magyar földet, veszélybe sodorta gazdák ezreinek megélhetését, a családi gazdaságok helyett a nagybirtokosok oldalára állt". Vidékromboló politikájukkal szemben most már kiemelt védelem jár a hazai termőföldnek, és érdemi segítség jut a magyar gazdáknak - tették hozzá.

Mint kiemelték: kitartanak amellett, hogy a jelenlegi 50-50 százalékról 80 százalékra növeljék a kis- és közepes családi gazdaságok arányát a nagybirtokokkal szemben. Erősítésükön keresztül további munkahelyeket teremtenek - közölték, hozzátéve: ezt segíti az új agrártámogatási rendszer is, hiszen az átalakításnak köszönhetőn a következő hat évben 212 milliárdos többlettámogatás jut az állattenyésztőknek, amivel 50-70 ezer család juthat biztos megélhetéshez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!