Fidesz: a Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra, nem a Fidesz

Belföld, 2017.07.06

A Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra ősszel, nem pedig a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt így reagált az MSZP és a DK csütörtöki közleményére, melyben az ellenzéki pártok azt írták, Orbán Viktor miniszterelnök erőszakos provokációkat készít elő Budapesten és arra készül, hogy "lángba borítsa Budapestet".

A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében az áll, hogy az őszi zavargásokat, törvénytelen és akár erőszakos akciókat nem ők, hanem a Soros-hálózat tagjai hajtogatják. Szerintük a Soros-hálózat tagjai nyíltan üzengetik, hogy törvénytelen, az erőszakosság határát súroló akciókra készülnek ősszel.

A Soros-szervezetek emberei, Gulyás Mártontól kezdve Schilling Árpádon keresztül Vágó Gáborig naponta ezzel fenyegetőznek. A felkészüléshez kiképző táborokat, konferenciákat és képzéseket szerveznek, ahol nyíltan arról beszélnek, hogy nekik joguk van a törvények megsértésére - áll a közleményben.

A Fidesz szerint a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra, mert az útjában áll Brüsszel és Soros tervének, ami szerint migránsokkal telepítenék be Európát és benne Magyarországot.

A két ellenzéki párt korábban Kövér László szerdai szavaira reagált. Az Országgyűlés elnöke Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán arról beszélt: az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt.

Az MSZP erre írta azt, hogy Orbán Viktor és pártja erőszakos provokációkat készít elő, ezért "kezdték el hajtogatni saját forgatókönyvüket, hogy ősszel történni fog valami az országban".

A DK pedig úgy reagált Kövér László nyilatkozatára, hogy a Fidesz az egyetlen politikai erő, amely Magyarországon erőszakos utcai zavargásokat szított. Szerintük Kövér László szavaiból úgy tűnik, Orbán Viktor megint arra készül, hogy lángba borítsa Budapestet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!