Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

Belföld, 2017.04.23

A Fidesz szerint a "Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni".

Halász János, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője fogalmazott így vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, "ez nem pusztán kétszínű és hazug magatartás, de komolyan felvet nemzeti szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is".

Kiemelte, a "Soros-hálózathoz tartozó Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency, amely csak a nevében átlátható", valamint a Magyar Helsinki Bizottság is "összehangoltan megtagadta" a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését.

"Azt már tudjuk, hogy iszonyatos pénzeket forgattak ezek a szervezetek, Soros György csak 2015-ben 1,2 milliárd forintot pumpált beléjük" - mondta, hozzátéve: a napilap emellett szerette volna azt is megtudni, hogy "kik dolgoznak ezeknél a szervezeteknél, kik a tanácsadóik, kik a vezetőség tagjai, mennyi pénzt fizetnek ki nekik bérként, tiszteletdíjként, vagy költségtérítésként".

"Magyarul hányan és kik a Soros-hálózat alkalmazottai, mekkora vagyona van ezeknek a szervezeteknek, milyen befektetéseik, esetleg értékpapírjaik vannak, milyen hazai és külföldi pályázati támogatásokban részesülnek, ők kiknek fizettek és fizetnek ki támogatásokat" - sorolta tovább Halász János, aki szerint ezek mind olyan kérdések, amelyekkel ezek a szervezetek "rendszeresen bombázzák a különböző magyar intézeteket, szervezeteket".

A Fidesz-frakció szóvivője szerint ebből úgy tűnik, hogy a "Soros-szervezetek magukat egyáltalán nem szeretnék átláthatóvá tenni". "Ahogy a migránsokra, úgy magukra nézve sem tartják kötelezőnek a magyar törvényeket" - mondta, megjegyezve, hogy "ez a titkolózás sok kérdést vet fel".

Ezek a szervezetek akkora pénzügyi forrással rendelkeznek, amivel még a magyar emberek által demokratikusan megválasztott pártok sem - jelentette ki a kormánypárti politikus, aki szerint ezek a szervezetek minden erejükkel azon vannak, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára.

"Tüntetéseket szerveznek és Brüsszellel együtt azt akarják elérni, hogy engedjük be a migránsokat, bontsuk le a határzárat és fogadjuk el a betelepítési kvótát" - mondta Halász János, aláhúzva, hogy a Fidesz-frakció álláspontja szerint azonban a magyar embereknek joga lenne tudni, hogy "ezek az ügynökszervezetek milyen külföldi pénzekből élnek, mekkora vagyonuk van, kiket pénzelnek itt Magyarországon, hogy ő általuk is nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra és a bevándorláspolitikára.

Halász János az elmúlt időszak tüntetéseire vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, ezek a demonstrációk is "azt mutatják, hogy egy működő demokráciában élünk". Kiemelte, fontos látni azt is, hogy létezik a tüntetéseken megfogalmazottaktól eltérő vélemény is, mint amilyet például a választáson fogalmaztak meg az állampolgárok, és amely alapján a kormány is végzi a munkáját. A Fidesz-frakció szóvivője aláhúzta továbbá, hogy a rendőrség példaértékű munkát végez ezeken a tüntetéseken. "Bár így lett volna 2006-ban is, amikor a Gyurcsány-féle rendőrség gumilövedéket használt, szemeket lőttek ki" - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!