Fidesz: az ellenzék az adóemelés, a Fidesz az adócsökkentések politikáját választotta

Belföld, 2017.04.28

A Fidesz szerint a baloldal a Jobbikkal együtt most is ugyanazt a bukott adórendszert erőlteti, amivel Gyurcsány és a szocialisták egyszer már tönkretették az országot.

A nagyobbik kormánypárt ezt az MSZP, a Jobbik, az LMP és az Együtt politikusai által egy pénteki budapesti konferencián elmondottakra reagálva közölte az MTI-vel.

A Fidesz úgy látja: az ellenzék az adóemelés, a Fidesz az adócsökkentések politikáját választotta: kevesebb mint felére csökkentette a Fidesz-KDNP-kormány a személyi jövedelemadót, a társasági adót, évről évre bővíti a családi adókedvezményt, csökkentette a legfontosabb élelmiszerek áfáját és a lakásáfát - olvasható a közleményben. Hozzátették: amióta az adók csökkennek, nő a gazdaság és nőnek a fizetések.

Jelezték továbbá, a 2018-as költségvetést már úgy tervezik, hogy tovább csökkennek a munkát terhelő adók, csökken az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfája, és tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye.

Az ellenzéki pártok képviselői a konferencián egyebek mellett azt mondták, szerintük nem élnek jobban a magyarok most, mint hét évvel ezelőtt, és komoly gondot jelent, hogy nőnek a jövedelmi különbségek a társadalomban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!