Fidesz: az MSZP már megint becsapja a nyugdíjasokat

Belföld, 2017.10.12

Az MSZP megint becsapja a nyugdíjasokat, ígérgetnek nekik, miközben kormányzásuk alatt elvettek egyhavi nyugdíjat, azt hagyták elértéktelenedni és nem fizettek nyugdíjprémiumot.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke közölte: pártja előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségének megteremtésére szólítja fel a kormányt és azt javasolja, hogy akár hatvanéves korban is el lehessen menni előrehozott öregségi nyugdíjba.

A Fidesz reagálásában azt írta, a baloldal háromszorosára emelte a gáz árát, megduplázta az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót vezetett be, vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni az idősekkel. Nem támogatták a rezsicsökkentést és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem - tették hozzá.

A Fidesz kormányzása óta azonban megőrzik, sőt, növelik a nyugdíjak vásárlóértékét, a nyugdíjkiegészítést az éves inflációhoz igazítva novemberben visszamenőleg megkapják a nyugdíjasok. A gazdasági növekedésnek köszönhetően idén először nyugdíjprémium kifizetésére is lesz lehetőség - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!