Fidesz: ha az ellenzéken múlna, a honvédelem is leépült volna

Belföld, 2017.04.24

A Fidesz szerint ha az ellenzéken múlna, a honvédelem is leépült volna.

A kormánypárti frakció így reagált arra, hogy az LMP és Demeter Márta független képviselő a honvédség költségvetésének növelését kezdeményezte közös határozati javaslatban az ország NATO-vállalásainak teljesítése érdekében.

A Fidesz az MTI-nek hétfőn küldött közleményében erre úgy reagált: ha az ellenzéki pártok valóban fontosnak tartották volna Magyarország NATO-tagságát és a honvédelem fejlesztését, akkor támogatták volna a polgári kormány intézkedéseit a honvédség és a honvédelmi költségvetés fejlesztésére, de nem tették.

A baloldal kormányzása alatt pénzügyileg és szervezetileg is meggyengítette a honvédséget, ezzel veszélybe sodorta a magyar emberek biztonságát és Magyarország NATO-vállalásait is - írták.

A Fidesz-frakció közölte: Magyarország a NATO elkötelezett tagja, és "a nemzeti célkitűzéseinkkel is összhangban több pénzt fordít a védelemre", fejleszti haderejét, új biztonsági stratégiát készít. A magyar kormány törekszik arra, hogy 2024-ig elérje a védelmi ráfordítások esetében a GDP-részarány 2 százalékos szintjét - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!