Fidesz: minél hamarabb kártalanítani kell a Czeglédy-ügyben becsapott diákokat!

Belföld, 2017.08.10

A Fidesz a Czeglédy-ügyben azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél hamarabb kártalanítsák a becsapott diákokat - ismertette a kormánypárt véleményét újságírók előtt Budai Gyula képviselő.

A politikus egy csütörtöki, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón feltett kérdésre azt mondta, a mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalás miatt zajló ügyben biztosan lesznek még meglepetések, hiszen egyre újabb és újabb emberek kerülnek a nyomozó hatóságok látókörébe.

Budai Gyula megjegyezte, tud arról, hogy Czeglédy Csaba megpróbált egyezséget kötni az őt feljelentő diák érdekképviselttel. Hozzátette, hogy így viszont csak 22 diákot kárpótoltak volna a több ezer károsultból, és az érdekképviselet is elutasította az egyezkedési kísérletet.

A képviselő az MTI-nek arról is beszélt: köztudomású, hogy Czeglédy Csaba ügyvédként képviselte Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, illetve az utóbbi családi cégének is ügyvédje volt.

Emellett ő járt el a különböző minisztériumokban a közérdekű adatigényléseknél, amivel minden alkalommal Harangozó Tamás, Botka kabinetfőnöke bízta meg, "ami az egész ügy pikantériája", hiszen ő folyamatosan támadja a kormányt - emelte ki.

Véleménye szerint az, hogy olyasvalaki jár el közérdekű adatigényléseknél, aki ellen többmilliárdos költségvetési csalás miatt folyik eljárás, "már önmagában is egy kicsit morbid helyzet".

Úgy folytatta: az is egyértelmű, hogy Czeglédy Harangozó Tamás jogi képviseletét is ellátta az utolsó percig.

Mindezek igazolják, hogy Czeglédy Csaba "ezer szállal kötődött" az MSZP-hez, és egyértelműen bizonyítják, hogy nagyon mélyen be volt épülve mindkét ellenzéki pártba. Innentől az MSZP és a DK állítása, miszerint semmi közük Czeglédyhez és semmilyen módon nem érintettek az ügyben, megdől - összegzett a politikus.

Emiatt Budai Gyula szerint be kellene fejezni a mellébeszélést, a bujkálást, a két pártból ki kellene állnia valakinek és elmondania, milyen kapcsolatban voltak Czeglédy Csabával és milyen megbízásokat adtak neki.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt június közepén helyezték előzetes letartóztatásba. A gyanú szerint a politikus, aki egy diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!