Fidesz: Vona Gábor hitelessége omlott össze

Belföld, 2018.01.22

A Fidesz szerint Vona Gábor hitelessége omlott össze, mert a Jobbik elnöke "elképesztően kétszínű" a bevándorláspolitikában is.

A nagyobbik kormánypárt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája. Vona Gábor sajtótájékoztatóján hazugsággal vádolta a kormányt az elmúlt három évben oltalmazotti státuszt kapó 2300 emberrel kapcsolatban.

A Fidesz azt írta: a Jobbik több alkalommal nyilvánvalóvá tette, hogy teljesen megbízhatatlan, nem lehet rá számítani még Magyarország védelmében sem. Úgy fogalmaztak: a Jobbik "Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt" megakadályozta a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, bojkottálta a kvótáról szóló népszavazást és a "Soros-hálózattal" együtt mindvégig támadta a nemzeti konzultációt.

Hangsúlyozták, a kormány és a kormánypártok migrációs politikája változatlan: Magyarország nem fogad be bevándorlókat, nem telepíti le a migránsokat, elutasítják a kötelező kvótát és nem engedik, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak. Ugyanakkor - jelezték - a magyar jogrendszer által befogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek eleget tesznek, ezért, ha úgy látják, hogy valaki nemzetközi védelemre szorul, akkor neki átmeneti oltalmat ad Magyarország.

Közölték: a Fidesz azonban elvárja a kormánytól, hogy ha vannak olyan oltalmazottak, akik elkövetnek valamit, akkor azokat utasítsák ki az országból vagy zárják börtönbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!