Finálé fesztivállal zárja az évadot a Szegedi Nemzeti Színház

Belföld, 2017.05.18

Az évad végének közeledtével is kínál különleges előadásokat hűséges nézőinek a Szegedi Nemzeti Színház, hétfőn kezdődik a Finálé Fesztivál műfajilag változatos programja - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A hagyományos regionális kamaraszínházi fesztiválon elsőként egy Bodó Viktor rendezte monodráma, az Egy őrült naplója látható. Keresztes Tamás produkciójának premierjét tavaly nyáron tartották Szegeden, azóta az előadás több szakmai elismerést nyert.

A Pannon Várszínház tavaly ősszel mutatta be Géczi János író a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről szóló könyvének színpadi változatát. A Bunkerrajzoló című előadás hol felkavaró, hol humoros kortárs szövegét a tánc, az ének és a képzőművészet együttműködése teszi élménnyé.

Robert Harling Acélmagnóliák című, egy kisvárosi fodrászüzletben játszódó színművében hat nő történetét ismerhetik meg a nézők. A kecskeméti Katona József Színház produkcióját Cseke Péter rendezte.

A Szabadkai Népszínház vendégjátékában az 1970-es évek egyik kultikus filmje, a Picasso kalandjainak színpadi adaptációját mutatják be a fesztiválon. A szürrealista komédia nem igazán a 20. század egyik meghatározó képzőművészének életét ábrázolja, a nézők sokkal inkább arról a korról kaphatnak képet, melyben Picasso alkotott.

A Szegedi Nemzeti Színház népszerű művészei Móricz Zsigmond egyfelvonásosát A Zördögöt adják elő. A pajzán népi komédiából kiderül, hogy a kukorica- vagy a dinnyecsőszt csalja-e meg a felesége, netán mindkét férfi "áldozatul esik" asszonya csalfaságának.

Neil Simon legismertebb vígjátékát, a Mezítláb a parkbant Magyarországon is számos alkalommal színpadra állították. Szegeden a Békéscsabai Jókai Színház produkcióját, Tege Antal rendezését láthatja a közönség.

A Finálé Fesztivált a Maladype Színház III. Richárdja zárja. A Shakespeare-drámát Zsótér Sándor rendezte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!