Folytatják a nyomozást az V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben

Belföld, 2017.11.23

Az ügyészség a rendőrség döntését felülbírálva a nyomozás folytatását rendelte el az V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Mint írta, a sikkasztás miatt indult ügyben a gyanú szerint egy V. kerületi iskola egyik tanítója az iskolai alapítvány kuratóriumának tagjaként 2016 májusa és 2017 márciusa között összesen mintegy 4 millió forint alapítványi pénzzel a sajátjaként rendelkezett. A férfi később - a nyomozás megindítása után -, 2017 májusában ebből az összegből csaknem 3,8 millió forintot visszafizetett az alapítványnak.

Az ügyben a nyomozást 2017 áprilisában rendelte el az V. kerületi rendőrkapitányság, a férfit pedig gyanúsítottként hallgatta ki nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított védekezése és a nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozóhatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette - idézte fel a főügyész.

Hozzátette: a nyomozás felügyeletét ellátó V. és XIII. kerületi ügyészség hivatalból felülvizsgálta a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat. Ennek eredményeként megállapította, hogy a megszüntetés idő előtt történt, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a történtek teljes körű tisztázása és a megalapozott döntés érdekében el kell végezni.

Erre tekintettel a kerületi ügyészség a megszüntető határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és a nyomozás folytatását rendelte el. Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja - jegyezte meg a Fővárosi Főügyészség vezetője a közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!