Forgatást és filmszemlét támogat a médiatanács

Belföld, 2018.07.12

Kitelepítéseket feldolgozó dokumentumfilmhez készülő felvételek készítését támogatja, valamint pénzdíjat ajánl fel a IV. Magyar Speciális Független Filmszemlén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiatanács e heti ülésén úgy döntött, hogy a Magyar Média Mecenatúra Program azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatán Sellei Ábel Vendvidék című, az 1951-es kitelepítéseket feldolgozó dokumentumfilmjéhez készülő felvételek elkészítését támogatja másfél millió forinttal. A nyertesnek vállalnia kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal pályázik az Ember Judit-pályázat következő fordulójára - tették hozzá.

A tanács arról is döntött, hogy félmillió forint pénzdíjat ajánl fel a IV. Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíját elnyerő alkotónak. Az eseményt a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület (MSMKE) rendezi, a szemlére értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő alkotók és szociális területen dolgozók filmjeit, továbbá sérült emberek életét bemutató alkotásokat lehet nevezni szeptember 17-ig. A szemlét október 24. és 25. között rendezik meg Budapesten, további részletek az MSMKE honlapján találhatók - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!