TV műsor

Fővárosi Közgyűlés - A Jobbik telephelybejárással segítené az FKF-et

Belföld, 2017.12.06

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjai egy telephelybejárással mérjék fel a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) tapasztalható problémákat a települési hulladékszllítás hatékonyabbá tétele érdekében.  

Tokody Marcell, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a közgyűlés szerdai ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta, az FKF-fel kapcsolatban többször figyelmeztettek a dolgozói elégedetlenségre, sztrájkközeli állapotokra, valamint a munkaerőhiányra, ami miatt Soroksáron, Kispesten és a XVIII. kerületben is többször előfordult, hogy nem ürítették ki időben a kukákat.

A Jobbik politikusa szólt arról is, hogy szerintük a közgyűlés öt évre "Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak" kívánja "átjátszani" budapesti villanyoszlopokon elefántfülnek nevezett hirdetéseket.

Tokody Marcell azt kezdeményezte, hogy a közgyűlés ehelyett zárja ki az érintett társaságot az erről szóló pályázatból, mivel korábban évekig nem fizetett a bérletért, amivel százmilliós nagyságrendű kárt okozott a városnak. "Láttunk már olyat, hogy szerecsenmosdatás, itt egy új fogalom körvonalazódik: a garancsimosdatás" - fogalmazott a Jobbik képviselője.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!