Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták az idei forrásmegosztásról szóló rendeletet

Belföld, 2018.01.24

Elfogadta az idei forrásmegosztásról szóló rendeletet szerdán a Fővárosi Közgyűlés 21 igennel, három nem szavazat ellenében, hat tartózkodás mellett.

A törvény szerint a megosztott bevételekből a fővárosi önkormányzat részesedése 54, a kerületeké 46 százalék. Ennek alapján a kerületi önkormányzatokat összesen 118,7 milliárd, a fővárosi önkormányzatot 139,7 milliárd forint illeti meg a tervek szerint 2018-ban.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a vitában elmondta, a főváros tavaly év végén 8,8 milliárd forintos többletbevételre tett szert, amelyből 4 milliárd forint a kerületeket illeti.

Tóth József (MSZP), a XIII. kerület polgármestere felszólalásában igazságtalannak nevezte a Budapest és a kerületei közötti forrásmegosztást, mivel nincs tekintettel arra, hogy a főváros elvesztette oktatási és egészségügyi feladatai többségét.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere szerint ugyanakkor a forrásmegosztás meghatározásánál nincsenek tekintettel olyan feladatokra, amelyeket a főváros már nem lát el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!