Fővárosi Közgyűlés - Hétszáz férőhelyes parkolóház épülhet a volt Vidámpark helyén

Belföld, 2017.10.19

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról, hogy 2019 végéig 5,7 milliárd forintos állami támogatásból megvalósítja a 700 férőhelyes Hermina Garázs projektet a volt Vidámpark helyén.  

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója korábban elmondta, a több szintes létesítmény részben a felszínen, részben a felszín alatt helyezkedik majd el a terület Kacsóh Pongrác út felé eső végének azon zónájában, amelyet már a Vidámpark működésének utolsó éveiben is parkolónak használtak.

Az építmény tetejére várhatóan felfutnak majd a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park zöld felületei.

A közgyűlés emellett jövő szerdán több kerületi parkolási szabály módosításához is hozzájárulhat.

A parkolási rendeletet módosíthatják például a XIV. kerületben elhelyezett új, a gépjárművek rendszámát is elkérő automaták miatt, kimondva, hogy ezeken a területeken nem kell a szélvédő mögé tenné a megváltott parkolójegyeket.

A főváros hozzájárulhat továbbá egy újpesti parkolási várakozási övezet kialakításához, amit a helyi önkormányzat arra hivatkozva kért még júniusban, hogy a szomszédos XIII. kerületben szinte teljes egészében fizetőssé vált a parkolás, így jelentősen megnőtt a városrészükben várakozó gépkocsik száma.

A képviselők emellett eltörölhetik a szeptemberben bevezetett hétvégi és ünnepnapi fizetős parkolást a Városligetben, mivel az ezekben az időszakokban a környékre érkezők inkább az ingyenesen használható VI. és VII. kerületi utcákban parkolnak, problémát okozva ezzel az ott élőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!