Fővárosi Közgyűlés - Négymilliárd forintból kezdődhet az árvízvédelem a csillaghegyi öblözetben - ÖSSZEFOGLALÓ

Belföld, 2017.12.06

A Fővárosi Közgyűlés szerdán négymilliárd forintot biztosított a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének első fejlesztéseire, továbbá zajrendeletet vezetett be a Margitszigetre és támogatta egy lengyel-magyar emlékmű létrehozását.  

A főváros négymilliárd forint saját forrást biztosított a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének két új beruházására: az Aranyhegyi-patak menti és a pünkösdfürdői védvonalszakaszokra. A testület döntése értelmében a 2018-2019-ben megvalósuló fejlesztések költségét a későbbiekben a csillaghegyi öblözet teljes árvízvédelmére vonatkozó támogatásból pótolják vissza.

A képviselők ezt követően jegyzői kezdeményezésre megtiltották választási plakátok kihelyezését a nemzeti emlékhelyekre.

A közgyűlés támogatta, hogy egy a lengyel-magyar barátságot ábrázoló emlékhelyet hozzanak létre Budafokon. A kerület vezetője, Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, a városrészben a Duna-parthoz közeli Hajó utca környékén alakítanak ki egy új parkot, ebben kaphat helyet az új emlékhely, amely a szmolenszki légi katasztrófáról is megemlékezik.

A testület jóváhagyta a villanyoszlopokon található hirdetőfelületek hasznosításáról szóló nyilvános pályázat kiírását, továbbá azt a megállapodást, amelynek értelmében az ESMA Reklám Zrt.-nek több mint 120 millió forintot, plusz annak késedelmi kamatait kell fizetnie a korábbi oszlophasználatért.

A képviselők korlátozták a margitszigeti szabadidős események hangosítását. Ennek értelmében jövő márciustól kulturális célú létesítmény naponta 10 és 24 óra között, sport- vagy más létesítmény 10 és 22 óra között használhatna csak hangosítóberendezést.

Tizenegy, eddig névtelen közterület elnevezéséről is döntöttek, a változtatások hat kerületet érintenek, például a III. kerületben az óbudai kötődésű labdarúgóról, korának világhírű kapusáról, Zsák Károlyról neveznek el egy utcát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!