Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási programjában

Belföld, 2020.03.31

Francia forradalom, sokszögek és szövegszerkesztés az M5 szerdai oktatási programjában, amellyel a csatorna az otthon tanuló diákoknak igyekszik segíteni - közölte az MTVA sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint szerda reggel 8 órakor kezdődik az Alsós - Sulikalandok című műsor, ahol matematikával foglalkoznak. Az első osztályosok játékos formában ismerkedhetnek meg a húszas számkörrel, míg a másodikosok az osztás, szorzás világában kalandozhatnak.

A Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. A 8.30-kor kezdődő nyolcadikosoknak szóló adásban több tantárgyat is érintenek: biológiából a sejtek anyagcseréjét, történelemből a hidegháború kezdetét, a földrajzi percekben pedig a különböző éghajlati övek jellegzetességeit veszik át. Ezután szintén a 8. osztályos magyar nyelv- és irodalomból a kulturált vitatkozás szabályairól tudhatnak meg többet. Hatodikos történelemből a francia forradalom első szakaszáról lesz szó, hetedikes fizikából pedig az erőről és annak fajtáiról. Erkölcstanból a reklám kialakulásáról, hatásmechanizmusáról, etikájáról tanulhatnak a 6. osztályosok, majd állampolgári ismeretek következik nyolcadikosoknak, ahol a diktatúráról lesz szó - írták.

Hozzátették: 11.30-tól a nyelvtanulásé a főszerep, a Szólalj meg! című sorozatban az angol és az olasz nyelvvel foglalkoznak majd.

Érettségi műsorukat 12.30-kor kezdik magyar nyelvtannal, ahol a magyar helyesírás alapelveit boncolgatják, majd matematikából a sokszögeket vizsgálják meg közelebbről. Biológiából az anyagszállítás és kiválasztás evolúciójáról tanulnak, informatikából pedig elkezdik átvenni a szövegszerkesztés témakörét. Történelemből a kereskedelemről és a céhekről lesz szó, bemutatják a középkori ipari termelés kereteit és a távolsági kereskedelem sajátosságait - tudatták.

A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, amelyben arra keresik a választ, hogyan képes tanulni az agy. Az adást reggel 7.30-tól megismétlik - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!