Gondatlansággal vádolják a vonatnak rohant ló gazdáját

Belföld, 2017.06.12

Gondatlansággal vádolják annak a lónak a tulajdonosát, amely egy vonatnak szaladt és a szerelvényben több mint tízmillió forintos kárt okozott tavaly márciusban Győr térségében - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a 38 éves tulajdonos megengedte, hogy a győri otthonukba kerti partira érkező tízéves kislány legelni vigye a nagytestű lovat. A gyermek vezetőszáron vitte ki az állatot a közeli legelőre, ahová őt édesanyja is elkísérte. A ló azonban megijedt a vádlott fiának quadozásától, kitépte a vezetőszárat a gyermek kezéből és elfutott a vasúti sínek felé.

A síneknél az állat először megállt, majd megijedt az előtte óránkénti 140 kilométeres sebességgel elhaladó vonattól, és nekirohant a szerelvénynek.

A vonat utasai nem sérültek meg, viszont az okozott kár értéke 12 millió forint felett van.

Az állattartót az ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A jogszabályok szerint ugyanis állatot csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne juthasson ki, emellett a vádlott a lovat olyan személynek engedte át, aki az állatot nem volt képes azt uralma alatt tartani - közölte az ügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!